Op naar Halifax - Reisverslag uit Boston, Verenigde Staten van Jan Zegers - WaarBenJij.nu Op naar Halifax - Reisverslag uit Boston, Verenigde Staten van Jan Zegers - WaarBenJij.nu

Op naar Halifax

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg Jan

06 Juli 2007 | Verenigde Staten, Boston

Weblog oudste officier 4 juli 2007

Norfolk was de eerste ontmoeting met de Amerikaanse Tallship vloot. Daarvoor moest de Urania eerst 3 maanden eenzaam de oceaan oversteken en alleen door het Caribisch gebied kruisen. Norfolk was een zeer geslaagd Sail evenement, waar de bemanning de Urania goed op de kaart hebben gezet. Na Norfolk gingen alle schepen hun eigen weg. De Urania reisde af naar de Naval Academy, deed een bemanningswissel in Baltimore, waar ze nog enkele andere schepen lagen voor een minisail. En lag daarna weer alleen afgemeerd in New York.

Gelukkig kwamen alle schepen weer bij elkaar in Newport, Rhode Island. Hier werd het 50 jarig jubileum van het Naval war college gevierd, gezamenlijk met Sail Rhode Island. Vriendschappen gelegd in Norfolk werden aangehaald en nieuwe vrienden werden gemaakt. Het was weer een Sail volgens het boekje, met veel formele recepties en andere verplichtingen, een recreatieprogramma voor de bemanning, heel veel bezoekers en een super gezellige sfeer. Er werd door de staf een lunch gegeven voor de staf van de andere schepen. Dit werd zeer gewaardeerd en leidde gelijk tot een zeiltocht van twee uur met de White Hawk, die naast de Urania lag afgemeerd.

De banden die al in Norfolk gelegd waren leidde tot een succesvolle bemanningswissel met andere schepen. Daarom varen we nu met 2 Indiase adelborsten van de Tarangini en met een bemanninglid van de Spirit of Bermuda en hebben wij de Jongste en 3 adelborsten naar deze twee schepen gestuurd. Interessant, leerzaam, maar zeker ook gezellig.

Na een enigszins lange Parade of Sail mochten we zondag dan eindelijk racen. We nemen op dit moment deel aan de tweede race van de ASTA, American Sail Training Association. Na 3 maanden alleen zeilen is racen iets waar al lange naar is uitgekeken. Na een iets minder fortuinlijke start waren we goed onderweg. Nu zijn we in zicht van de Finish, welke we voor 6 uur vanochtend zullen gaan halen. Helaas waarschijnlijk achter de Gorch Folk, die 5 mijl voor ons ligt.

Na de finish zullen we doorzeilen naar Bosten, waar we 4 op 5 juli binnen zullen liggen. Hierna zeilen we door naar Portsmouth, onze laatste Amerikaanse haven. Want van Portsmouth zullen we deelnemen aan de derde ASTA race naar Halifax. Onze laatste haven voor de oversteek terug.

Tot de volgende log,

Groeten Jan Zegers.

• 09 Juli 2007 - 12:43

Vincent:

Ik zie dat je nog steeds lekker aan het varen bent Jan, goed om te horen!

Op Sax is het nu erg rustig, de vakantie is weer begonnen maar het einde van het seizoen met het jubileum feest + opening 2de kunstgrasveld en het open podium was weer een succes!

Het 2de veld ligt er strak bij en ben benieuwd hoe de selectie zal verlopen. Ben je dan alweer terug?

Groet Vinc.

Jan

Van april tot maart ben ik van huis. Dan zeil ik namelijk op de Urania als wachtsofficier. De Urania maakt in deze tijd een tocht rond de Noordelijke Atlantische Oceaan. Mijn eerste etappe zal gaan van Madeira naar Curacoa. Daarna gaan we onder meer via de Bahama's door naar New York. Groeten Jan